egitim468.gif (2816 bytes)

Bugün . Eğitim Dağarcığı'na hoşgeldiniz. Eğitim Dağarcığı eğitimin her alanında bir başvuru kaynağı olacak. Dağarcığımız,
Çağdaş (Dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmayan eğitim sistemini savunuyoruz)
Atatürk ilkelerine bağlı (Atatürk'ün yolundayız ve sahte Atatürkçülerin   karşısındayız)
Öğretmene saygılı (Öğrencisini seven öğretmenin başımızın üzerinde yeri vardır)
Öğrenciyi destekleyen (Ev ödevine, ezberci eğitime, çağdışı cezalara karşıyız)

sayfalardan oluşuyor.

Dağarcığımızda eğitimle ilgili adreslere bağlantılar, eğitimle ilgili görüşler ve Eğitim Dağarcığının özgün sayfaları bulunuyor.

Şu anda dağarcığımızda çok az bilgi var. Ancak zamanla dağarcığımız zenginleşecek.

Eğitim Dağarcığını 26 Ocak 2000'de 37 yaşında yitirdiğimiz kardeşim Altan Tiryaki anısına hazırlıyorum. O iyi bir öğretmendi. Onun anısı bu eğitim dağarcığında yaşayacak.

Saygılarımla
Aydın Tiryaki
2000

İLKÖĞRETİMDE SINAVLARI "TEST YÖNTEMİYLE" YAPMAK BİR EĞİTİM CİNAYETİDİR. 
17 Ekim 2001 Aydın Tiryaki

Test sınavları öğrencilerin düşünme yeteneklerini köreltiyor. Kendilerini ifade etmelerini zorlaştırıyor. Yaratıcılıklarını tamamen yokediyor. Bu sınavların hazırlık süreci birbirine benzer çok sayıda test sorusunun tekrar tekrar çözülmesini gerektirdiği için çok zaman harcıyorlar ve oyuna zamanları kalmıyor.

Yazı için buraya tıklayın

ÖĞRENCİLERİN SAHTECİLİĞE ALIŞTIRILMASINA HERKES GÖZ YUMUYOR

Eskiden lise son sınıflarda ikinci dönem öğrenciler pek okula uğramazlardı. Şimdi buna bir de İlköğretim son sınıflar eklendi. 

Okula gelmemek için sahte sağlık raporları alıyorlar.... Bunu da çocuklarına iyi bir eğitim geleceği sağlamak adına yapıyorlar. Bunun açıklaması şudur: "Bak kızım (ya da oğlum), sana iyi bir gelecek sağlamak istiyoruz. Bunun için bu sınavı kazanmalısın. Bu sınav senin için herşeyden önemli. Bu sınavı kazanman için herşeyi yapabiliriz. Sana sahte rapor da alırız. Başarmak için her yol mübahtır.

Yazı için buraya tıklayın...

ATATÜRK ve MATEMATİK Oya Başak FIRAT

Köy Enstitüleri 1940-1953 yılları arasında yaşayan ve ülkemizin aydınlanmasını sağlayacağı görüldüğü için kapatılan bir eğitim devrimiydi.  (7 Aralık 2000)
Can Dündar'ın Köy Enstitüleri belgeseli bir Kitap ve CD olarak yayınladı.

egitim-dagarcigi e-posta grubuna üye olun
Eğiitim Dağarcığı adında bir e-posta grubu oluşturduk. Eğitim sorunlarını tartışacağımız bu gruba öğretmenleri, öğrencileri, velileri, eğitimle ilgili herkesi bekliyoruz.
Nasıl üye olacaksınız?

EĞİTİMEVİ Yeni bir eğitim sitesi

ÖĞRETMENİM... Eğitim Dağarcığının ÖĞRETMENİM sayfasında öğretmenlerimizi ve öğrencilerini yayınlıyoruz. Ben kendi öğretmenlerimi yazdım. Siz de öğretmenlerinizin adlarını, okullarını, kendı adınızı ve öğrencisi olduğunuz yılları ve e-posta adresinizi  egitim.dagarcigi@lycos.com adresine bildirin burada yayınlayalım. Öğretmenlerinizle, sınıf arkadaşlarınızla yeniden bir araya getirelim.(23 Kasım 2000)

ATATÜRK, EĞİTİM ve EKONOMİ (Hikmet Uluğbay).10 Kasım 2000'de yapılan ODTÜ'de yapılan sunumun tam metni ve görsel dokümanları (Not: Çok sayıda fotoğraf içeren sayfanın transferi uzun sürebilir.)

Alper Başkaya-17 Ekim 2000: Eğitim ve Kalkınma
Hasim Tekin-16 Kasım 2000 : KALİTELİ ÖĞRETMEN YETİŞTİRİLSİN

BAZI İLKÖĞRETİM OKULLARIMIZDA İNGİLİZCE DERSLERİNE AZ İNGİLİZCE BİLEN ÖĞRETMENLER GİRİYOR Okullarımızın birçoğunda, özellikle taşra okullarında en büyük eksiklerden biri İngilizce Öğretmenleri... Ancak okullarımızda bu dersler boş geçmiyor. Azıcık İngilizce bilen öğretmenlerimiz büyük bir özveri ile bu dersleri dolduruyorlar. Bu ülkemiz öğretmeninin alkışlanacak bir görev anlayışıdır. Ancak bu öğretmenlerimizin İngilizce bilgilerininin yetersiz olması eğitimimizde var olan sorunlara bir sorun daha ekliyor. devamı için tıklayın

OKULU ÖĞRETMENLER YÖNETSİN, OKUL MÜDÜRÜ ÜNVANI KALDIRILSIN Okulu öğretmenler yönetmelidir. "Şu anda müdürlük yapanların hemen hemen hiçbiri öğretmen değildir." demek yanlış olmaz. Bu kişilerin hepsi bir zamanlar öğretmendi. Ancak uzun yıllar yalnızca müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptıkları için öğretmenliği unutmuşlardır. Haftada birkaç saat ders vererek "yasak savma" şeklinde yapılan öğretmenlik, öğretmenlik yapmak sayılmaz.  Aydın Tiryaki (16 Eylül 2000)

Eğitim Dağarcığı 15 Ocak 2000 tarihinde yayınlandı.
Son güncelleme : 18 Ekim 2001 Perşembe 00:41

İçerik, Tasarım ve Web Editor: Aydın Tiryaki 2000-2001
internet dağarcığı ana sayfa için buraya tıklayın

Eğitim Dağarcığı WebRinge Üye Olabilirsiniz.

bu sayfaya bağlanmak için buraya tıklayın.

internet dağarcığına bağlanmak için buraya tıklayın